Light refraction

Dat dit iets met licht zou zijn had Florian al snel door. Hij wilde deze al maken vanaf het moment dat hij binnen kwam. Zelf zag ik de doos er maar 'zo zo'  uitzien. Er zat eigenlijk helemaal niet veel in. Wat ik dan toch wel een beetje vind tegenvallen. 

Maar desalniettemin gingen we met volle plezier aan deze doos beginnen. 

Samen met Florian heb ik het boekje bekeken. Er stond weer een leuk verhaaltje in over de 'kiwi vriendjes' die iets beleefden. Dit keer gingen ze verven. Ze kwamen erachter dat als je een glas water voor een tekening zet, het beeld verandert. Als je dan ook nog je kwast in het waterglas zet, lijkt het alsof deze gebroken is! 

Florian had dit al snel door. Hij vertelde dat hij dit ook wel eens zag. Natuurlijk moesten we toch nog even checken of dit echt zo was. Dus met een glas en een lepel het proefje nagedaan. 

Er zitten 2 knutsels in de doos. Een vuurvliegje en een vuurwerk 'ding'. Florian ging voor die laatste. We maakten eerst het 'vuurwerk programma'. Dit deden we door kleurtjes op een stukje plastic te plakken. Gelukkig zijn het plasticen stickers dus zitten ze vast met statische electriciteit. Zo kun je dus elke keer de kleurtjesvolgorde veranderen. Super slim!

Na het doosje in elkaar gezet te hebben en de vuurwerkplaatjes op de plek te hebben gezet,  kon de show beginnen. Door t schuifje met gekleurde stickertjes te bewegen kregen de plexi glazen plaatjes vuurwerk elke keer een andere kleur. Als je dan door de drie schijfjes samen keek leek het net een vuurpijl die knalde. Alleen dit opzich was al erg leuk! 

Je had ook nog een zwarte sticker die je ergens tussen kon doen. Zo kreeg je dat je vuurwerk soms uit was (zwart) en dan ineens weer volop in kleur. Zo leek het net of er elke keer een nieuwe vuurpijl de lucht in ging. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb